sábado, 24 de abril de 2021

Setmana cultural de Sant Jordi

Aquesta setmana cultural de Sant Jordi ens ha duit mooooooltes sorpreses!!!!!Com sabreu, l'hem focalitzada amb la poeta Gloria Fuertes i hem aprofitat per treballar moltes coses. 

Dilluns, vàrem arrancar amb un CONTACONTE de la mà de na Malena. Té una manera tan especial de mimar i contar els contes que és un regal escoltar-la.

Ens va contar la història de “Pirates Rodamons”. Un relat que ens recorda que l’amistat és un gran tresor. Quanta raó...


          

  

Voleu saber que farien els vostres infant per un amic o amiga?

MARIO- Jugaria amb ell o amb ella.

NACHO- Le invitaría a mi casa.

ADRIÀ- Li prepararia una sorpresa.

MARINA- Li faria un regal.

MIREIA- Li convidaria a sa meva casita.

LUCAS- No el deixaria tot sol.

VÍCTOR- Jugar.

CLARA CRESPO- L’ajudaria i jugaria amb ell.

ÀNGELS- Ajudar-li.

CLARA RUIZ- Jugaría mucho con ella.

ALEIX- L’ajudaria.

LIZBETH- Jugaria amb ell o ella i l’estimaria.

MARTA- Ajudar-li quan se fa mal.

JOAN- Jugaria amb ell.


Dimarts, vàrem tenir la sorpresa de la mà de na Tonina. Sessió de música espectacular de les que només ella sap fer. Un plaer que t'enganxa des del minut 0. I fent referència en aquest número i seguint treballant a na Gloria Fuertes, vàrem treballar la cançó de "Con un cero". Ens la va cantar, la vàrem cantar i ens la varen venir a cantar els nostres companys i companyes de tercer!!!! Súper sorpresa!!!





El mateix dia, vàrem anar a veure tota l'exposició que tenim a l'escola d'aquesta poeta. Es varen fixar amb moltes anècdotes tipus que fumava, que el mateix anava elegant vestida que amb roba molt còmode, que a un dibuix seu d'un li va pintar 6 dits,...

Després, miràrem els llibres que tenim al nostre abast i jo vaig anar llegint els poemes o contes que em varen demanar. Unes històries molt variades i que ens han cridat molt l'atenció.

                              


                              











Dimecres, havíem d'anar a la biblioteca del poble, però el temps no ens va deixar i ho posposam per a la setmana que ve. Per suplir l'activitat, una altra sessió de música amb na Tonina!!!!!Què bé!!!!!!! Aquesta vegada vàrem combinar representació amb música de Sant Jordi. Imaginau-vos...alguns tocant instruments per fer ambient, uns altres fent de gent del poble, prínceps, princeses, cavallers i cavalleresses, dracs,...

A classe, ja havíem estat gaudint fent el mateix a l'espai simbòlic i ho heu vist en el vídeo que vos he mostrat abans.





Dijous, sessió de CONTACONTES en anglès! Na Joana, mestra de quart de primària, ens va deleitar amb el conte "Handa's surprise". Conta la història de Handa, que forma part de la tribu Luo de Kenya. Na Handa decideix dur set peces de fruita deliciosa a la seva amiga, Akeyo, que viu a un poble veí. Noltros les hem batiades i na Handa l'hem feta de Calvià i n'Akeyo de "Es Capdellà" jejeje.



I divendres, DÍA DE SANT JORDI, alguns companys de 6è ens han vengut a fer un recital de poesia de na Gloria Fuertes. Hem rigut molt i ho han fet molt bé! També ens han fet treballar les rimes amb un joc que ens havien preparat.
Enhorabona artistes!!!!!




A part d'això, vos contaré que dilluns, seguint aquesta iniciativa de la fruita, ens varen dur suc de taronja natural. Boníssim! I a més a més llet que ens l'hem beguda divendres!






Uns bons morretes jejejee


Hem pintat mandales temàtiques d'aquesta setmana, hem fet uns punts de llibre molt xulis per treballar un poc de papiroflèxia, hem dibuixat els personatges de la llegenda de Sant Jordi, hem practicat lectoescriptura relacionada amb la temàtica, etc.







Ah! I mirau quins volcans més xulos ens estan quedant!!!!! Ja els he tenim a punt per fer aquesta lava que tenim tantes ganes de fer.











També hem continuat amb més qüestions que ens havíem fet en el nostre projecte dels Dinosaures. Aquesta vegada, torn de na Marina i en Víctor. Ja ens ha quedat més clar els tipus de dinosaures que hi havia ...





Ho han fet molt bé!!!


Bon cap de setmana!!










No hay comentarios:

Publicar un comentario