viernes, 7 de mayo de 2021

Temps, no corris tant!

 Començam el mes de Maig!!!

Aquesta setmana hem començat amb energia extra gràcies al suc de taronja que ens han duit amb el programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet que feim. També hem begut llet!!  Per cert, ens han regalat un tassó ben xulo. Mirau!!


Després, hem començat amb les mates i hem mooolta feina. Hem seguit més enllà dins la classificació que teníem de cares planes i cares corbes. Hem explicat que dins les cares planes hi ha prismes i piràmides i dins les corbes hi ha esferes i cilindres. Ens hem estat fixant molt en el número de cares que tenia cada objecte, quina forma tenien, etc. Hem descobert les característiques principals dels prismes i piràmides.









Han hagut de dibuixar un prisma i una piràmide.




També, hem fet una conversa en referència a unes escultures. Una d'en David Smith i una altra d'en Josep Maria Subirachs. Amb elles, hem treballat la descripció de figures geomètriques.


                                                                     Cubi XVIII


   

                                                                Piràmide i esfera   

Les hem projectades a la pissarra i cada un de noltros ha anat triant una figura i identificant-la.

                                                                                                                                           

                           

                           

                           

Per acabar, hem construit en grup una escultura amb figures 3D i ho han fet beníssim. Tots han aportat i ho han fet cooperativament. Com no podia ser d'una altra manera, el dibuix d'aquesta creació no la podíem deixar anar. És fantàstic veure a través dels ulls dels infants.











Un altre aspecte que hem acabat de tocar aquesta setmana ha estat el de la simetria. Vos vaig dir que els hi quedava una tasca gens fàcil però que l'han treta amb molt d'èxit. Mitja cara seva a un paper i intentar reproduir l'altra meitat. 









No puc deixar de contar-vos una altra dinàmica súper xula que hem fet! Aish, com disfrut de veure als vostres infants engrescats...


Primer, ens hem inspirat amb el vídeo de na Heather Hansen i amb ell hem seguit explorant tot el que podem fer amb el nostre propi cos. Hem posat la música per relaxar-nos i ens hem deixat dur.


Ens hem fixat en sí feim els mateixos moviments tots, que és el que influeix a què surtin diferències, en si trobam algun eix de simetria, en si l’obra és simètrica o no, quins moviments hem fet per fer línies corbes  o línies planes,...

Simetries, radi d’acció i línies. Un aprenentatge ben significatiu i motivant.

































Una altra cosa que vos he de mostrar són les noves adquisicions que tenim al nostre pati!!!!Un cotxazo i un lloc per conversar, escoltar contes, etc ben acollidor.




Aquesta foto vos la pos perquè vegeu com aprofiten cada cosa del pati. És que m'encanten...


Acollidor, no?

Que passeu un bon cap de setmana, famílies💖
Temps, no corris tant...
























































1 comentario: