domingo, 15 de noviembre de 2020

PA I COTXES

 Hola famílies!

Aquesta setmana hem duit a terme una recepta de cuina que els hi ha agradat molt. Han passat molt de gust tant de fer-lo com d menjar-lo...

Aquest pà de llavoretes ha donat molt de joc tant per treballar matemàtiques, com experimentació, creativitat,... Entre tots, vàrem anar posant ingredients.

El primer que vàrem fer va ser dissoldre 15 grams de llevat en 1 tassa de llet de civada tèbia. Després, vàrem posar l'aigua(1/2 tassa) i 1 cullerada d'oli d'oliva.

Una vegada fet això, afegírem 4 tasses de farina d'espelta i començàrem a mesclar amb les mans NETES jejeje, Ara tot això, ho vàrem deixar tovar 1 hora i li vàrem posar un pedaç humit a damunt per tapar-lo.

A continuació, cada un es va preparar el seu panet i es va posar les llavoretes que va voler. Ho tornàrem a deixar 15 minutets més tovant i...Forn(180ºC) durant 20 minuts!!   


         


                                          



També hem continuat experimentant amb Innovamat i amb tot el material que heu duit hem fet: COTXES!!!

Cotxes elaborats amb materials diversos i fer-los aconseguir rodar. Amb això hem treballat els cossos rodons, igualtat de mides i elements fixos i mòbils. Ha estat una àrdua feina, feta en grups de 4 i on tots i cada un d'ells han hagut de pensar molt, provar, equivocar-se i divertir-se molt.

Frases que vaig anar escoltant mentre passejava per cada grup:

NACHO: Ya lo tenemos!!!(acabant de pintar el boceto)

DANI: Estas dos ruedas van delante, chicos.

JOAN:Esto es el volante.

DANI: Tengo la idea perfecta para hacer el coche.

MARINA: Es muy difícil chicos.

MIREIA: Jo faig les finestres.

ÀNGELS: Crec que el palo és molt petit.

MARIO: Pero hay una más larga que otra!!Hay que cortar!


Sé que són moltes foros, però vull que vos fixeu bé en les cares, en les mans, en les proves que fan, amb tots els pensaments que sobrevolen, les coses que no els hi puc posar paraules,...

 

  

                     


Vaig proposar als companys de 4 anys que ens diguessin quin dels cotxes els hi agradava més i preparàrem una urna i paperets i cada un d'ells va escriure el número del cotxe que més li va agradar.

Una vegada fet el recompte, el cotxe que més els hi ha agradat ha esta el número....EMPAT entre dos!!!!! El cotxe 1 fet per na Clara Ruiz, Joan, Marta i Dani i el cotxe 4 fet per n'Aleix, Sasha, Lizbeth i Adrià. Tots jugam, tots aprenem i tot d'una manera ben motivadora.


     


Moltes coses més ens varen acompanyar durant aquesta nova setmana, però el que vos he contat, estic segura que molts dels vostres fills i filles vos ho han comentat i així, amb aquestes imatges, ho acabau d'entendre millor. Ara ja podeu continuar parlant amb ells i disfrutar tant com ho faig jo.








No hay comentarios:

Publicar un comentario