martes, 13 de octubre de 2015

QUIN ÉS L'ANIMAL MÉS GROS DE TOTS?

Com ja sabeu hem començat a fer LA PREGUNTA DE LA SETMANA. Estic mooolt contenta dels resultats, els nins estan molt engrescats i, tal com m'imaginava que passaria, a rel d'una pregunta concreta, sorgeix moltíssima informació "extra" que ja agafa als nins enganxats i motivats per aprendre.
Vos volia comentar un poc la dinàmica d'aquest petit projecte que tenim tots entre mans. Divendres a primera hora (sempre falta un equip que fa cuina així som més poquets i podem xerrar millor. Als de cuina els posam al dia l'horabaixa) els present la pregunta de la setmana i xerram una estona del tema, plantejant hipòtesis de quina pot ser la resposta. Aquells que volen fan una hipòtesi i els deman que me raonin un poc la seva proposta. Els dic quin equip s'endurà la pregunta a casa.
L'horabaixa, una estona abans de partir, un voluntari explica tot el que hem xerrat a l'equip que ha anat a cuina i així tornam a repassar un poc les hipòtesis. Repartim els papers entre els nins que s'ho han d'endur a casa i aquí comença la vostra feina!
Els nins arriben dilluns orgullosos de la seva feina, amb moltes ganes d'exposar-ho en públic. Reservo l'horabaixa de dilluns per fer-ho. Pujen sobre una cadira i xerren als seus companys mostrant allò que han duit! Estan tan divertits!!
De la balena blava va sortir molta informació: sobre la seva grandària, sobre les barbes que té en lloc de dents, sobre el que menja, com respira i com neda... també quin és l'animal més gros que camina sobre la terra, també quin és el més gros que vola... en definitiva, tot un petit projecte sobre el tema!
Vos deman que no perder les ganes de fer aquestes feines amb els vostres fills, són molt profitoses per a tots i de tot allò que duis voltros jo puc treure molt de profit a l'aula amb l'ajuda dels vostres fills. Gràcies per l'esforç que de vegades suposa trobar temps però de veres que val molt la pena!


7 comentarios:

  1. Ens va agradar molt fer la activitat. Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. És una activitat taaaan engrescadora i taaaan profitosa i que, a més, proporciona una gran aprenentage en família i l'oportuninat d'exposar-ho als comanys. A casa estam molts contents amb la pregunta de la setmana!

    ResponderEliminar
  3. Molt bona activitat, en Toni està encantat i nosaltres també per poder participar.
    Per lo que veig mos ho havíem d'haver currat molt més, quin nivelazo!

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. A sido divertido averiguar que papa lleva a sus crias en la panza.

    ResponderEliminar
  6. Nosaltres també estam encantats amb les preguntes, trobam que son una gran oportunitat per aprendre continguts, formes d'investigar, diferents maneres de plasmar la informació, tècniques d'exposició... En definitiva anar comprenent el món a poc a poc i familiaritzar-se amb aprenentatges que els serviran per a tota la vida. Gràcies Sara!

    ResponderEliminar
  7. Estamos encantados con el proyecto de las preguntas. Es una manera estupenda y divertida de aprender. Además nos da la posibilidad de hacerlo junto a nuestros hijos.

    ResponderEliminar