sábado, 4 de abril de 2020

Què faries si poguessis volar?

Fer preguntes obertes, que no impliqui un sí o un no com a resposta, és molt important. Fer pensar als infants, els fa més lliures. Si els ensenyam, viuran en llibertat. 

Ells mateixos han d'arribar a les respostes perquè sinó no els he beneficiarem en res. Tal volta els hi donarem una resposta molt fàcil o tal volta una molt complicada per a ells.

  I per què és tan important fer-los pensar?
                  Vos pas aquest recull que he trobat que es força interessant.

  • Perquè no els enganyin. Vivim en una societat de la informació, i els infants han de saber entendre que l’argument que els dona la gent pot ser real o no.
  • Perquè la filosofia pràctica aporta lucidesa: no sempre surt tot bé, però han de saber viure el fracàs com un aprenentatge.
  • Per assaborir el món. La filosofia va al fons de les qüestions, n’ensenya la complexitat, i just això és el que enriqueix la vida, perquè els infants no es quedin només amb la superficialitat.
  • Per preparar-los per saber ser ciutadans. No ho seran quan tinguin 18 anys i puguin votar, sinó que ho són des que són petits. Denunciar el que no està bé o intentar que no et venguin un discurs fals forma part de la ciutadania.
  • Per aprendre a relacionar-se amb els altres. La pràctica de la filosofia és el diàleg, quan es poden intercanviar punts de vista que generen actituds democràtiques perquè s’accepta la diversitat.
  • Per arribar a decisions comunes cal negociar.
  • Per ser creatius. La filosofia es preocupa per trobar solucions davant dels problemes. Per tant, és un exercici de creativitat.
  • Per construir una escala de valors pròpia, perquè distingeixin què és important i què no segons el seu criteri. Hauran de compartir la societat amb altres persones que tenen altres valors.
  • Per rebutjar la violència. La paraula s’entronitza com a forma de comprensió entre les persones. La filosofia sempre ha volgut instaurar el diàleg, un diàleg que eviti haver de recórrer al poder i a la imposició.
  • Per ser crítics i autocrítics. Perquè no es conformin amb el que es veu, per buscar les fortaleses i les febleses de tot el que els envolta. La filosofia ajuda a viure i també a morir bé. La mort és un procés natural de la vida i això posa de manifest que cal aprofitar-la molt per no haver-nos de penedir de res quan arribi el moment de la mort.
I la nostra pregunta era: QUÈ FARIES SI POGUESSIS VOLAR?














1a ACTIVITAT

QUÈ CONEIXEU QUE PUGUI VOLAR?

M'HO ESCRIVIU I FEIS UN DIBUIXET(O AFERRAU UNA FOTO)?
*IMPORTANT:LES PARAULES LES HAN D'ESCRIURE ELLS AMB LA VOSTRA AJUDA, BÉ SIGUI COPIANT-LES O DIENT-LOS LLETRA A LLETRA.

****************************


NOM:______________________________________

DATA:_______________________(EX:DILLUNS 6)


35 series de animación que marcaron tu infancia - eCartelera
            SAILOR MOON

















                                  2a ACTIVITAT:

 PODEU POSAR-VOS LA BATA, UNES ULLERES DE VISIÓ MÀXIMA ESPITJAR EL BOTÓ DE PENSAR I CREAR ALGUNA COSA QUE PUGUI VOLAR?

                               ESPER LES VOSTRES PROPOSTES ANSIOSA

No hay comentarios:

Publicar un comentario